Competiții, finanțări și alte oportunități dedicate protecției mediului pe ECSR.ro

Agenția Europeană de Mediu (AEM) a lansat concursul de fotografie „Well with Nature”, care își propune să promoveze avantajele unui mediu curat, conexiunea dintre om și natură și cum poate aceasta contribui la îmbunătățirea stării de sănătate fizică și mentală. Înscrierea în concurs constă în transmiterea a maximum cinci fotografii per participant, despre natură, pentru oricare dintre cele patru categorii ale concursului — aer, apă, pământ, sunet — până pe 1 octombrie 2022. Detalii pe ECSR.ro.

Grupul de lucru informal pentru microîntreprinderi și IMM-uri al Organizației Mondiale a Comerțului (OMC), în parteneriat cu Camera Internațională de Comerț (ICC) și Centrul pentru Comerț Internațional (ITC), au lansat a 2-a ediție The Small Business Champions Competition, printr-un apel pentru propuneri de proiecte care să ajute micile întreprinderile să facă tranziția către practici de afaceri mai sustenabile și să contribuie la decarbonizarea globală. Sunt invitate să depună propuneri întreprinderile, asociațiile industriale, camerele de comerț și organizațiile neguvernamentale. Detalii pe ECSR.ro.

Platforma de agricultură Amazag a lansat a 2-a ediția a programului gratuit de formare în agricultură regenerativă, GreenFields Academy, dedicat fermierilor români. A 2-a ediție GreenFields Academy va include o grupă de 20 de participanți selectați din toate zonele României, care pentru 8 luni de zile vor lua parte la program. Detalii pe ECSR.ro.

Organizația Sustainable Energy for All (SEforALL) a lansat competiția ”This is Cool Challenge”, prin care invită tinerii de până în 35 de ani să propună inițiative, idei, politici pentru accelerarea accesului comunităților vulnerabile la sisteme de răcire sustenabile. Detalii pe ECSR.ro.

The North American Association for Environmental Education (NAAEE) și Global  Environmental Education Partnership (GEEP), în parteneriat cu Taiwan Ocean Conservation Administration (OCA), au lansat a 2-a ediție a competiției internaționale, Youth Innovation Challenge 2022. Tinerii sunt invitați să propună soluții inovative și fezabile care abordează problematica resturilor marine. Detalii pe ECSR.ro.

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României și Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, cu sprijin de la Reprezentanța Comisiei Europene în România (RCE), organizează un concurs de design care se adresează publicului larg, mai exact tuturor celor pasionați să participe la proiectarea unor displayuri volumetrice (3D) care să explice și să promoveze dezvoltarea durabilă. Detalii pe ECSR.ro.

Institutul de Tehnologie Alimentară (IFT), în colaborare cu Fundația Seeding The Future, anunță revenirea competiției Seeding The Future Global Food System Challenge. Având în vedere că aproximativ 811 milioane de oameni din întreaga lume suferă de foame și se confruntă cu provocări legate de alimentație, scopul provocării este de a inspira și de a sprijini echipele participante să dezvolte proiecte inovatoare care să schimbe regulile jocului și care să contribuie la transformarea sistemului alimentar, precum și la diete alimentare mai sănătoase și accesibile pentru a le permite consumatorilor să facă alegeri benefice atât pentru sănătatea personală, cât și pentru cea planetară. Detalii pe ECSR.ro.

Ericsson a lansat o nouă ediție a competiției Ericsson Innovation Awards, cu premii în valoare de peste 45.000 EUR pentru studenții din întreaga lume care propun soluții tech inovative la problemele globale. Tema ediției din acest an este ”Impact our Sustainable Future”. Detalii pe ECSR.ro.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.