Platforme de intermediere a afacerilor sociale

Bursaeconomieisociale.ro este creată într-un POSDRU de dezvoltare a economiei sociale – Pași spre incluziunea profesională prin dezvoltarea economiei sociale, câștigat de Primăria Comunei Farcasa, Maramureș. Nu sunt info pe site despre Bursă, dar se poate afla ceva aici:

Promovarea structurilor de economie sociala GRATUIT; Facilitam contractele de tip barter intre SES-urile din Romania; Baza de date a economiei sociale din Romania – motor de cautare produse si servicii a unitatilor protejate si a Structurilor de economie sociala.

Îți faci cont de SES (structura de economie socială), povestești ce faci și adaugi produse create de SES-ul tău. E un Despre noi pe site, se prezintă Asociația Active Thinking – ACT, din Baia Mare, înființată în 2014, partener POSDRU al Primăriei.

Bursaeconomieisociale.ro  seamănă cu afacerisociale.ro, o altă platformă virtuală de tranzacționare și atragere de investiții pentru afacerile sociale, din Oltenia. Platforma a fost creată în 2012 de Fundatia pentru Dezvoltarea Economiei Sociale, cu finanțare de 50.000 lei, prin programul Heineken pentru Comunități (proiectul Bursa comunitară de afaceri sociale HEINEKEN). Investițiile n-au venit cum și-ar fi dorit Nicolae Cuță, inițiatorul proiectului:

[…] am organizat un seminar cu reprezentantii marilor companii din Craiova, unde le-am prezentat ideile de afaceri si posibilitatile de colaborare cu intreprinderile sociale. Din pacate atat la bursa cat si la sedinta de tranzactionare am avut surpriza sa nu vina mai nimeni, in afara celor de la CEZ care vor sa cumpere florile ornamentale crescute de copiii cu autism din cadrul ACAR Dolj. Din pacate nu putem spune ca ne-am atins in totalitate obiectivele. In mare, da! Dar avem marele regret că marile companii nu au fost receptive la ideile noastre.(Sursa)

Afacerisociale.ro s-a oprit în 2012, cu un anunț al unei întreprinderi sociale care caută partener financiar pentru extinderea rețelei de apă. Tenace, Nicolae Cuță administrează din 2012 și-un forum de discutii si promovare al intreprinderilor sociale din Craiova:

Aici fiecare intreprindere sociala isi prezinta afacerea, specificand produsele, serviciile sau lucrarile pe care doreste sa le vanda (din care va incasa banii necesari sustinerii afacerii).

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.