De ce fugi? De tine, de ei, de-aia, de mine… nu contează

Comentarii pe net despre conceptul publicitar gândit de Saatchi&Saatchi pentru promovarea maratonului internaţional Bucuresti, din 12 octombrie. Oameni cu site-uri sunt supăraţi pe net. Într-unul dintre print-urile lui Saatchi, un bărbat la costum, cravată, tricou sportiv şi adidaşi pare că aleargă afară dintr-un birou. În birou, alţi 2 bărbaţi, în ceea ce ar putea părea cămăşi de forţă, ceea ce ar putea fi o metaforă a inerţiei, imobilităţii, inactivităţii fizice.

Oameni activi, cu bloguri, spuneam, sunt supăraţi. Pe www.superfit.ro, reclama e oribilă. „Ce vor sa zic cu aceasta reclama? Ca cei mai multi dintre noi sunt niste alienati, casatoriti cu jobul, si uite pe unul care scapa din nebunia generala si alearga maraton. N-as vrea sa cred ca s-au gandit la faptul ca maratonistii sunt de fapt niste nebuni care alearga… de nebuni”.

Ideea nebuniei e preluată pe www.alerg.wordpress.com, sub titlul „Alergătorii sunt nebuni”. „In traducerea mea imaginea spune: numai daca esti nebun poti fugi”.

Hotnews preia aceleaşi idei de pe alerg, sub un titlu hilar de dramatic: „Reclamele pentru maratonul din Bucuresti ii pun pe fuga pe maratonisti”.

Prin urmare, oameni de pe net au văzut un om alergând şi alţi 2 în cămăşi de forţă şi au tras concluzia că e o nebunie să gândeşti că un maratonist ar putea alerga de nebun, ca un nebun, nebuneşte, alienat, scăpat de la „spital” etc.

“Pe tine ce te pune pe fuga? Foamea? Plictiseala? Falsul? Constrangerea sau confortul? Durerea? Sau e pur si simplu vointa corpului tau? De fapt nu conteaza motivul. Alearga.”

Ce vrea să spună Saatchi? Simplu, RUN, FOREST, RUN!

3 gânduri despre „De ce fugi? De tine, de ei, de-aia, de mine… nu contează”

  1. Sunt stupefiata ca nu s-a inteles mesajul campaniei. Numai in Romania poate lumea sa fie atat de narrow-minded. Numai noi ne concentram pe aspecte negative si gasim cat mai multe defecte in tot ceea ce ne inconjoara!

    Apreciază

  2. În primul rând nu e vina receptorului dacă nu înţelege ceea ce au vrut autorii să comunice. Deci dacă mesajul campaniei nu a fost înţeles, e vina campaniei, nu a lumii. Chiar dacă lumea ar fi îngustă la minte (sau „narrow-minded” cum spune Mihaela) campania ar fi trebuit să ţină cont de aceasta şi să comunice mesajul într-o formă adecvată.

    Din ce am văzut pe forumuri, lumea nici nu e îngustă la minte: apreciază mesajul real (invitaţia la alergare) dar critică forma. Şi subscriu şi la aprecieri şi la critici: e un afiş urât în opinia mea.

    Fără supărare Mihaela, dar nu văd vreun argument clar pentru a face din negativism o trăsătură specific românească aşa cum înţeleg din comentariul tău. Am trăit şi pe alte meleaguri şi oamenii se comportă similar în situaţii similare. Şi cunosc destui români care nu sunt negativişti.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.